Fellázadtak az amerikai környezetvédők: több műanyag palackos termék gyártásával foglalkozó céget is bepereltek

Forrás: Daniel Müller/Greenpeace -
környezetvédő műanyag újrahasznosítás környezetvédelem palack
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai környezetvédő szervezet pert indított a Coca Cola, a Pepsi, a Nestlé és több más műanyag palackos termékek gyártásával foglalkozó cég ellen. - írja a Futurism cikke alapján a szeretlekmagyarorszag.

A szervezet szerint ezeknek a cégeknek vállalniuk kell a felelősséget, amiért az egész élővilág gyakorlatilag belefullad miattuk a műanyagba.

„Pontosan tudják, hogy a legtöbb palack nem kerül újrahasznosításra, hiába tüntetik fel az újrahasznosítható jelzést rajtuk, csak hogy az emberek úgy érezzék, foglalkoznak a problémával"

– mondta David Phillips, az Earth Island Institute igazgatója.

Forrás: Jófogás

Egy 2017-es felmérés szerint az amerikaiak által termelt műanyag hulladéknak mindössze 9%-át hasznosították újra, 12% került hulladékégetőbe, a többi pedig a tengerekben, szemétlerakókon kötött ki.

Az italgyártó cégek azzal védekeztek, hogy már dolgoznak a kérdésen: egyrészt próbálják visszaszorítani az új műanyag gyártását, másrészt támogatják általuk generált hulladék összegyűjtését.

Coca-Cola kupakokkal készített szójáték a Fülöp-szigeteken, amely coke (kóla) és choke (fulladni) szavak asszociációján alapul. Forrás: Daniel Müller/Greenpeace

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.