Öt év börtönre ítélték az újszülöttjét ellátatlanul hagyó baranyai nőt

újszülött emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen öt év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken azt a nőt, aki tavaly áprilisban titkolt terhességéből született kisbabáját ellátatlanul hagyta, és ezzel a halálát okozta - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

A nő egy baranyai településen lakott együtt több mint tíz évvel idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyermekével. Nem terveztek közös gyermeket, de a nő teherbe esett - olvasható a közleményben.

A vádlott senkinek sem szólt arról, hogy gyermeket vár, nem fordult orvoshoz sem. Amikor a várandósság jelei nyilvánvalóvá váltak, öltözködésével próbálta leplezni állapotát és kerülte az embereket.

Április elején adott életet fiának lakásuk fürdőszobájában. Miután a köldökzsinórt ollóval elvágta és a vért feltakarította, gyermekét ellátatlanul hagyta. Az újszülött pár órán belül meghalt.
Ezután a testet műanyag zacskókba rakta, szövetbe csavarta, majd egy cipősdobozban betette a szekrénybe.

Állapotára egy nappal később derült fény, amikor élettársa rányitott a fürdőszobában, és meglátta, hogy a nő elesett, vérzik, orvosi ellátásra szorul. A kórházban állapították meg, hogy szült és vérmérgezést kapott, miután az élettársa mentőt hívott hozzá. A törvényszék a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el. A vádlott legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.