Nem gáz, hanem világháborús gránát robbant a váci társasházban

Forrás: Shutterstock -
Vác társasház robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrségi vizsgálat szerint nem gázrobbanás történt szombat este Vácon a Vám utcai társasházban, hanem egy hatástalannak vélt második világháborús gránát okozta a detonációt.

A társasház egyik 3. emeleti lakásának konyhájában két férfi a gáztűzhelyen izzított egy robbanószerkezetet, amelyről úgy tudták, hogy már hatástalan, ám éles volt. A robbanás következtében a két férfi könnyebben megsérült.

A rendőrök átkutatták a lakást - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, második világháborús relikviákat, amelyekből a két férfi emléktárgyakat készített

- közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján..

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a később felrobbant második világháborús gránátot egy kókai férfitól vették,

akit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével hétfőn otthonában elfogtak.
A két férfi ellen robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá a megyei főkapitányság. A rendőrségi vizsgálat megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.
A rendőrség vasárnap még azt közölte, hogy gázrobbanás történt szombat este a társasházban, emiatt 108 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet.

A detonáció következtében ablakok törtek ki,

kidőlt egy válaszfal és megrongálódott a gázvezeték is, de tűz nem keletkezett. Az épületet kiürítették, lekapcsolták az áram- és gázellátását. A társasház lakói azóta visszatérhettek otthonukba - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.