Megdöbbentő részletek: kutyaláncra verve, fűtetlen fészerben tartotta idős áldozatát a Nógrád megyei rabszolgatartó

Forrás: Shutterstock -
Nógrád megye rabszolga rabszolgatartás áldozat megdöbbentő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, emberkereskedelem gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 21 éves salgótarjáni férfi ellen. 

A gyanúsított február 7-én eddig ismeretlen személytől 70 ezer forintért "megvásárolt" egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, az éjszakákat egy fatárolóban kellett töltenie. A sértettet arra hivatkozva nem engedte el, hogy az érte kifizetett összeget még nem dolgozta le.

Az egyik áldozatot, V. Gyuri bácsit gyakran látták az utcabeliek, amint a vállalkozó autóit takarította, fát vágott, netán a kapubejárót építgette. Az apró, törékeny férfi gyakran panaszkodott, hogy a munkaadója láncra verte, fogva tartja.

"Tavaly egyszer csak megjelent nálunk a Gyuri bácsi. Tőle tudjuk, hogy miután leégett a háza, Balázs 70 ezer forintért megvette őt valakitől" – mesélte a Blikknek a szomszédasszony.

Kutyaláncra verve, fűtetlen fészerben tartotta áldozatát a rabszolgatartó Forrás: Shutterstock

"Az biztos, hogy nem lehetett akárki a Gyuri bácsi, mert nagyon szépen, választékosan beszélt.

Gyakran panaszkodott, hogy nagyon fél a Balázstól, aki rabszolgaként tartja. Éjszakánként kutyaláncra kötötte, nehogy megszökjön. Naponta egyszer adott neki enni, a ház mellett, a fűtetlen fészerben aludt. A nagy hidegben csak egy órára kapcsolhatta be a hősugárzót, mert drága az áram.

Amikor átjött hozzánk, mindig csak egy szál cigit kért, meg kávét, de nagyon hálás volt a jó szóért is, amit mellé kapott. Valószínű sikerült megszöknie, majd a menetrend szerinti busszal elutaznia, ugyanis aztán beállítottak a nyomozók, akik elvitték Balázst."

Az idős férfit a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kihallgatták és megfelelő módon gondoskodtak a biztonságáról, így a védett tanút nem fogják megtalálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.