Koronavírus: Háromhetes országos karantént hirdetett az ukrán kormány

Forrás: Shutterstock -
országos karantén koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-fertőzés terjedésének veszélye miatt országos karantént hirdetett az ukrán kormány március 12. és április 3. között - jelentette be a kabinet sajtószolgálata.

A közlemény szerint a kormány a szerdai ülésén korlátozások bevezetését javasolta az olyan tömegrendezvényeken, ahol kétszáz vagy annál több ember vesz részt. A korlátozás viszont a kiemelt állami rendezvényekre nem terjed ki.

Sportesemények megrendezését azonban csak nemzetközi szervezetek engedélyével és nézők nélkül tartja lehetségesnek a kormány

- számolt be az UNIAN ukrán hírügynökség.

Háromhetes karantén jöhet - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A karantén bevezetését a kabinet kiterjeszteni tervezi az oktatási intézményekre is az említett három hétre - írja az MTI. A parlament sajtószolgálatának közlése szerint ezenfelül javasolják bizonyos országokkal a légi forgalom beszüntetését, valamint a határellenőrző pontok többségének lezárását is - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.