Koronavírus: Már több mint ezer diagnosztizált beteg van az Egyesült Államokban

Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo -
diagnosztizálás Egyesült Államok koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghaladta az ezret az azonosított fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - közölte a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem, amely az országos járványügyi és betegségmegelőzési központ mellett rendszeresen közli az új típusú koronavírus-járványra vonatkozó adatokat és fejleményeket.

Az ezredik esetet szerdára virradó éjjel jelentették Kaliforniából. A betegek száma ezzel vasárnap óta csaknem megduplázódott. A halálesetek száma is emelkedett. Már 31 ember halt bele a SARS-CoV-2 vírus okozta tüdőgyulladásba.- írja az MTI.

A legtöbb fertőzést továbbra is Washington államban tartják nyilván, ahol 280 beteget kezelnek tüdőgyulladással. Kedden az állam egyetlen megyéjében 75 új beteget diagnosztizáltak.

Több, mint ezer fertőzött az Egyesült Államokban Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Anthony Fauci, a fertőző betegségek országos intézetének igazgatója a Fehér Ház keddi sajtótájékoztatóján már figyelmeztetett arra, hogy a megbetegedések elkerülhetetlenül szaporodni fognak. Mint fogalmazott: ma már nem lehet úgy viszonyulni a koronavírus terjedéséhez, mint akár néhány héttel ezelőtt is, függetlenül attól, hogy valaki az Egyesült Államok melyik részén él.

A vírus által legjobban sújtott négy tagállam jelenleg Washington, Kalifornia, New York és Florida.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.