Meghaladta az ezret az azonosított fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - közölte a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem, amely az országos járványügyi és betegségmegelőzési központ mellett rendszeresen közli az új típusú koronavírus-járványra vonatkozó adatokat és fejleményeket.

Az ezredik esetet szerdára virradó éjjel jelentették Kaliforniából. A betegek száma ezzel vasárnap óta csaknem megduplázódott.  A halálesetek száma is emelkedett. Már 31 ember halt bele a SARS-CoV-2 vírus okozta tüdőgyulladásba.- írja az MTI.

A legtöbb fertőzést továbbra is Washington államban tartják nyilván, ahol 280 beteget kezelnek tüdőgyulladással. Kedden az állam egyetlen megyéjében 75 új beteget diagnosztizáltak.

Több, mint ezer fertőzött az Egyesült ÁllamokbanForrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Anthony Fauci, a fertőző betegségek országos intézetének igazgatója a Fehér Ház keddi sajtótájékoztatóján már figyelmeztetett arra, hogy a megbetegedések elkerülhetetlenül szaporodni fognak. Mint fogalmazott: ma már nem lehet úgy viszonyulni a koronavírus terjedéséhez, mint akár néhány héttel ezelőtt is, függetlenül attól, hogy valaki az Egyesült Államok melyik részén él.

A vírus által legjobban sújtott négy tagállam jelenleg Washington, Kalifornia, New York és Florida.