Csak a gyógyszertárak és élelmiszerboltok maradhatnak nyitva Olaszországban

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner -
Olaszország karantén koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szigorú intézkedések ellenére Olaszországban drámai mértékben nőtt a koronavírus-fertőzöttek és halálos áldozatok száma, ezért csak a gyógyszertárak és az élelmiszerboltok maradhatnak nyitva  - jelentette be a miniszterelnök. A tömegközlekedés egyelőre nem áll le.

Újabb rendelkezésként a kereskedelmi egységek bezárását jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő szerda este a koronavírus-járvány miatt, kivételt jelentenek az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, a tömegközlekedést nem állítják le.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

A miniszterelnök a közösségi médiában közzétett videoüzenetben hangsúlyozta, hogy az eddig bevezetett óvintézkedések után további lépésre van szükség, a legjelentősebbre.

A rendelkezés értelmében bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, szállodák és a vendéglátó egységek is, amelyek eddig este hat óráig nyitva tarthattak. A termelő üzemeket, gyárakat nem állítják le, feltéve, hogy tiszteletben tartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét.

Giuseppe Conte kijelentette, az intézkedések tényleges hatásának felméréséhez két hétre lesz szükség. A kórházak intenzív osztályainak ellátására egészségügyi kormánybiztost neveznek ki - írja az Origó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.