Koronavírus: az országos tisztifőorvos kijelentette - új szakaszba lépett a járvány

Forrás: -- -
járvány országos tisztifőorvos koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőről keddre 50-re emelkedett hazánkban a koronavírus-fertőzöttek száma. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint tömeges megbetegedések várthatók - erre számítottak.

Az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a koronavírus-járvány hazánkban új szakaszba lépett. Tömeges megbetegedések várhatók a következő napokban. Ahogy erre számítottak is, több százra nőhet a fertőzöttek száma.

koronavírus Forrás: --

Elárulta továbbá, hogy egy fertőzött további 2-3 embert tud megfertőzni, így sajnos elkerülhetetlen a tömeges megbetegedés.

„Egy beteg 2-3 másiknak tudja átadni a fertőzést, a következő napokban több száz lehet a megbetegedések száma. Ezért folyamatosan alakítjuk át az ellátórendszert, hogy az alkalmas legyen az esetleg felmerülő súlyosabb megbetegedések ellátására"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.