Kompenzációra számíthatnak, akik megvették a BKV bérletüket

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
BKK COVID-19 BKV bérlet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autóforgalomhoz hasonlóan a tömegközlekedési járatokon is sokkal kevesebben utaznak a koronavírus-járvány okozta óvintézkedések miatt. Sokan azonban még a hónap elején, amikor nem lehetett tudni, hova fajul a helyzet, megvették a bérletüket, ám ezeket most nem használják ki. Úgy tudni, akik már megvették a bérletüket, kompenzációra számíthatnak, de a részleteken még dolgozik a BKK.

A napi.hu a Fővárosi Önkormányzatot és a Budapesti Közlekedési Központot kérdezte, hogy mennyivel csökkent az utasforgalom az elmúlt napokban és kapnak-e valmilyen kompenzációt a bérlettel rendelkező utasok.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A BKK válasza szerint a járványhelyzet bevezetése óta átlagosan 10 százalékra esett vissza a közösségi közlekedési járatok utasszáma. Egy-egy járművön 4-6-an, vagy még kevesebben utaznak, főbb vonalakon jellemzően reggel 7 óra előtt előfordul több utas is, de a járatok telítettsége ekkor sem haladja meg a 30 százalékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.