Operatív törzs: "Továbbra sem tervezünk kijárási tilalmat"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
COVID-19 Operatív Törzs kijárási tilalom koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szent László Kórházban koronavírussal összefüggésben heten vannak intenzív osztályon. Átlagéletkoruk 66 év, a halottak átlagéletkora 69 év - hangzott el az Operatív Törzs vasárnapi online tájékoztatóján, és hozzátették, minden korosztályból vannak fertőzöttek. A tájékoztatón szóba került a kijárási tilalom lehetősége is, Lakatos Tibor elmondta, egyelőre nem tervezik bevezetni. 

Továbbra sem tervezünk kijárási tilalmat. De ha gócpontok alakulnak ki és fennáll a veszélye, hogy innen elutazások történnek, akkor meghozzuk ezeket az intézkedéseket - reagált Lakatos Tibor újságírói kérdésre.

Összességében nem a fertőzöttek száma befolyásolja, hogy elrendelünk-e kijárási tilalmat, hanem a bekövetkezett fertőzések területi eloszlása. Jelenleg nem tudunk területi gócpontot azonosítani - mondta egy másik kérdésre Lakatos Tibor. "Azt látjuk, hogy jóval kevesebben vannak az utcán" - tette hozzá.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.