Ózonos takarítást tesztel a buszain a BKV a koronavírus miatt

Forrás: shutterstock.com -
ózon fertőtlenítés BKV busz koronavírus ózonos takarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ózonos fertőtlenítést tesztel az autóbuszain a koronavírus-járvány miatt keddtől a BKV, a technológia sikerrel veszi fel a harcot a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák ellen - közölte a társaság az MTI-vel.

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, amely ötvenszer hatékonyabb és háromezerszer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, amely ellent tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban is hatékony segítség - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ózonos takarítást tesztel a buszain a BKV a koronavírus miatt Forrás: shutterstock.com

Mint írták, az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát.

Amikor a rendkívül reaktív ózonmolekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros részecskék elpusztulnak, miközben az ózonmolekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén.

Tehát a kezelés után nem marad más, mint friss, oxigéndús levegő - olvasható a közleményben.

Közölték, az első ózonnal fertőtlenített jármű kedden állt forgalomba. Ha a módszer eredményesnek bizonyul autóbuszainknál, az eljárás alkalmazását a későbbiekben a BKV teljes gumikerekű állományára kiterjesztik.

A BKV 980 autóbuszt és 145 trolit üzemeltet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.