Időjárás: hétfőtől havazás és lehűlés várható

Forrás: Thinkstock -
havazás időjárás lehűlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőtől lehűlés és havazás, hózápor várható.

Vasárnap a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, és délután elszórtan zápor - sőt északon egy-egy zivatar - is kialakul. Az ÉNy-i szél egyre inkább megélénkül, ÉNy-on már megerősödik. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Készülj a hózáporra Forrás: Thinkstock

Hétfőn egy markáns hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg a középső tájakon alakul ki eső, zápor, amit délutántól havas eső, hózápor válthat fel. Északon 6, délen 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Az ÉK-i szél erős lesz.

Kedden a változó felhőzetből elszórtan fordul elő hózápor. Az északkeleti légmozgás változatlanul erős lesz. Reggel -2, délután +7°C valószínű.

Szerdán április első napján fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre több napsütés ígérkezik. Csapadék már nem várható. Fagyos lesz a reggel, és délután is 5-10 fok között alakul a hőmérséklet - írta meg a köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.