Koronavírus: 343-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős beteg

Forrás: Shutterstock -
fertőzött koronavírus beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 343-ra nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma, valamint elhunyt egy újabb idős - krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg is - írta meg a koronavirus.gov.hu.

"A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat" - olvasható a koronavírussal foglalkozó hazai oldalon.

corona kórház nővér orvos doktornő Forrás: Shutterstock

A hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma: 343 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.