Koronavírus magyarországi helyzete: nem alakult ki gócpont, nincs robbanásszerű terjedés

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Operatív Törzs koronavírus gócpont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília országos tisztifőorvos ismét sajtótájékoztatón adott hírt a koronavírus-fertőzés magyarországi helyzetéről.

Az elmúlt 24 órában 447 főre emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. 34 személy gyógyultan távozott. Sajnos azonban ismét két beteg hunyt el, akik az előző távozottakhoz hasonlóan krónikus betegségben szenvedtek. Mindkét személy 90 év fölötti volt.

Operatív törzs sajtótájékoztatója 2020.03.19. Fotó: Koncz Márton - Origo

Jelenleg még mindig a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk.

Az ország egész területén nagyjából egyenletesen oszlik el a fertőzöttek száma. Olyan gócpontokat nem azonosítottak még, ami külön földrajzi területhez lenne köthető.


A kijárási korlátozások szolgálják a járvány terjedésének lassítását, a fertőzöttek számának szűkítését. Fontos, hogy minden állampolgár betartsa a korlátozásokat.

A fertőzöttek számának emelkedése ellenére robbanásszerű terjedés nem következett be

– mondta a többi között Müller Cecília.

Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes pedig arról adott tájékoztatást, hogy

108 egészségügyi intézmény élére neveztek ki kórházparancsnokot.

Ennek a célja az, hogy a következő időszakban előttük álló feladatokhoz olyan támogatást kapjanak, hogy a felkészülésük sikeres legyen. A feladatuk a gyógyítási eszközök biztosítása, orvosi kérdésekben nem hozhatnak döntéseket, nem adhatnak tanácsokat. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.