Sokan még mindig nem tartják be a kijárási korlátozás szabályait

rendőrség karantén koronavírus kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt gondolnád, mostanra már mindenki megértette: a koronavírus létezik és terjed, ezért be kell tartanunk bizonyos szabályokat, hogy megfékezzük az ámokfutását. De sajnos egy friss cikkből kiderült, hogy még bőven akadnak olyanok, akiket nem érdekel a jövő.

Sajnos a budapestiek körében még mindig nagyon sokan vannak, akik figyelmen kívül hagyják a kijárási korlátozás szabályait. Pedig ez az egyik legfontosabb szempontja a járvány lelassításának, ezért ez mindannyiunk közös érdeke.

Az operatív törzs külön kéri a budapesti lakosságot, hogy vegyék komolyabban a szabályokat, és a lehetőségeikhez képest igyekezzenek minél több időt otthon tölteni. Napvilágra kerültek olyan számadatok, amelyekből egyértelműen kiderül: sokan még mindig nem hajlandóak komolyan venni a járványt.

Forrás: Koncz Márton - Origo

"A jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. Szombathoz képest vasárnap a duplájára emelkedett az ezzel kapcsolatos rendőri intézkedések száma: csak vasárnap 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, ebből 574 esetben figyelmeztették a szabályokat megszegőket, 24 helyszíni bírságot szabtak ki és 16 szabálysértési feljelentést tettek." - mondta Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Többek között azt is elmondtam hogy az operatív törzs szerdán tesz javaslatot a kijárási korlátozások szabályozására. Arra a kérdésre, hogy várható-e területi korlátozás, azt mondta: amennyiben az adatokból az tűnik ki, hogy egyes területeken más intézkedésekre van szükség, akkor aszerint teszik meg a javaslatukat. - jelent meg a koronavirus.gov.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.