Komoly döntés: Tihany így korlátozza a turistákat

turista Tihany koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megelégelte a tihanyi polgármester, hogy a korlátozások ellenére turisták hada lepi el a várost. Komoly lépésre szánta rá magát.

A jó idő beköszöntével özönlenek a népszerű vidéki városokba, a tihanyi polgármester szerint azonban nagyon veszélyes, hogy emberek tömege lepi el a belváros közkedvelt helyszíneit. Úgy döntött, nem teszi lehetővé a parkolást, ezzel korlátozva a turizmust.

„Az elmúlt időszak tapasztalata az, hogy jó idő beköszöntével Tihanyban ismét megnőtt a látogatók száma. Tömegesen érkeznek a kirándulni vágyók, elsősorban a környező településekről. A falu közkedvelt helyszíneit, a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár. A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust. Ezért úgy döntöttünk, hogy a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárjuk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.