Az antibakteriális törlőkendő gyors, és praktikus segítség különösen most, ám ha nem megfelelően használjuk, tulajdonképpen semmit sem ér.

Nem is gondolnád, hogy mennyi hibát el lehet követni a fertőtlenítő kendő használatával, pedig ha nem figyelsz ezekre az apróságokra, akkor bizony nem lesz száz százalékos a munkád.

Ne használj egy kendőt több felületen, ne sajnálj újat kezdeni, ha már valahol végigmentél, akkor sem, ha nem tűnik koszosnak.

Forrás: Thinkstock

Olvasd el figyelmesen, hogy hány perc kell, hogy hasson, mert ha ezt az időt nem várod ki, nem lesz steril a tisztítani kívánt felület. Ráadásul az sem mindegy, hogy pontosan milyen kórokozókat pusztít el a termék.

Fontos! Gyerekek vagy házi kedvencek játékához ne használd, mert nem egészséges lenyelni ezeket az anyagokat!

Forrás: Shutterstock

Amennyiben egy láthatóan koszos felületet szeretnél megtisztítatni, először töröld le a piszkot róla, és csak utána jöhet az antibakteriális törlőkendő, máskülönben csak elkened a koszt, és nem tud fertőtleníteni.

A mobiltelefonod kijelzőjén inkább ne használd, mert károsíthatja annak felületét!

Ha nem zárod le használat után rendesen a csomagot, levegő jut be, ami kiszárítja a kendőket, az alkohol pedig elpárolog, így pedig gyakorlatilag semmit sem ér.