fertőtlenítés járvány egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az antibakteriális törlőkendő gyors, és praktikus segítség különösen most, ám ha nem megfelelően használjuk, tulajdonképpen semmit sem ér.

Nem is gondolnád, hogy mennyi hibát el lehet követni a fertőtlenítő kendő használatával, pedig ha nem figyelsz ezekre az apróságokra, akkor bizony nem lesz száz százalékos a munkád.

Ne használj egy kendőt több felületen, ne sajnálj újat kezdeni, ha már valahol végigmentél, akkor sem, ha nem tűnik koszosnak.

Forrás: Thinkstock

Olvasd el figyelmesen, hogy hány perc kell, hogy hasson, mert ha ezt az időt nem várod ki, nem lesz steril a tisztítani kívánt felület. Ráadásul az sem mindegy, hogy pontosan milyen kórokozókat pusztít el a termék.

Fontos! Gyerekek vagy házi kedvencek játékához ne használd, mert nem egészséges lenyelni ezeket az anyagokat!

Forrás: Shutterstock

Amennyiben egy láthatóan koszos felületet szeretnél megtisztítatni, először töröld le a piszkot róla, és csak utána jöhet az antibakteriális törlőkendő, máskülönben csak elkened a koszt, és nem tud fertőtleníteni.

A mobiltelefonod kijelzőjén inkább ne használd, mert károsíthatja annak felületét!

Ha nem zárod le használat után rendesen a csomagot, levegő jut be, ami kiszárítja a kendőket, az alkohol pedig elpárolog, így pedig gyakorlatilag semmit sem ér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.