Koronavírus: Látszanak a remény első sugarai, de elhunytak száma még növekedni fog

Forrás: AFP/Angela Weiss -
social distance COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A társadalmi távolságtartás gyakorlata eredményes, látszanak a remény első sugarai - jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója, a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport tagja szerdán a Fox televíziónak adott interjújában.

Fauci ugyanakkor elmondta azt is, hogy az új típusú koronavírus kiváltotta Covid-19 betegségben elhunytak száma még növekedni fog.

A járványügyi szakember figyelmeztetett, hogy a növekvő munkanélküliség és az egyre romló gazdasági helyzet ellenére sem szabad enyhíteni a járvány megfékezését szolgáló korlátozásokon. Mint fogalmazott: éppen ellenkezőleg, "a korlátozások további erősítésének ideje jött el".

Fauci úgy vélekedett, hogy New Yorkban - az új fertőződések és a halálesetek emelkedése ellenére is - kezd laposodni a járvány görbéje. Kifejtette azt is, hogy a Fehér Ház munkacsoportjában dolgoznak azon a tervezeten, amely meghatározná, hogy az amerikaiak mikor, hogyan, milyen ütemben térhetnének vissza a munkába, és általában a normális mindennapi élethez.

Fauci doktor szerdán telekonferencián tájékoztatta a képviselőház demokrata párti politikusait is a járványhelyzetről és a meghozott intézkedésekről. A törvényhozók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy hol tartanak az antitestkutatások és antitesttesztelések. Fauci röviden annyit mondott: dolgoznak rajta.

Forrás: AFP/Angela Weiss

Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter a CNBC televíziónak adott interjújában azt fejtegette, hogy New York városának, amelyet az amerikai pénzvilág fővárosának nevezett, az átlagosnál és a többi tagállaménál hosszabb időre lesz szüksége a gazdasági élet újraindításához.

Donald Trump amerikai elnök szerda délután katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Vermont államot is. Ez azt jelenti, hogy ez az északkeleti tagállam szintén külön anyagi segítséget kap a szövetségi kormányzattól.

Vermont az 52-ik a sorban a katasztrófa sújtotta területek között: az elnök eddig 47 tagállamot, az Északi Mariana-szigeteket és Puerto Ricót, az Egyesült Államok társult államait, a szövetségi fővárost, Washington DC-t, és a két amerikai külbirtokot, az Amerikai Virgin-szigeteket és Guamot nyilvánította katasztrófa sújtotta vidéknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.