Koronavírus: egy tudományos számítás rámutatott, hány halott várható és mikor ér véget a járvány

Forrás: Shutterstock -
halál járvány koronavírus-járvány koronavírus Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatást az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) végezte, mely a Seattle államban lévő Washingtoni egyetem kutatóintézete és az egész világot érintő egészségügyi mérési adatokkal foglalkozik -írja a Blikk.

A kutatás szerint Magyarország a jelen helyzet alapján nincs rossz helyen a járvány kezelésében. A kutatás Magyarországra nézve 477 várható elhunyttal számol, mely szélsőértékes becsléseket is ad. A legjobb becslés mindössze 104 magyar elhunyttal, a legrosszabb azonban 1686 áldozattal számol Magyarországot tekintve - írja a kutatás alapján az infostart.hu.

Nagy-Britannia több mint 66 ezer, Olaszország több mint 20 ezer, Spanyolország több mint 19 ezer halottal kell számoljon a kutatás szerint.

A kutatók szerint Európában összesen 151 ezer ember halhat meg augusztus 4-ig, mikor a kontinensen lecseng a járvány első hulláma.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.