A Rózsa utcai idősotthont is elérte a koronavírus-járvány: lakóinak 2/3-a fertőzött

Forrás: Shutterstock -
járvány Rózsa utcai idősotthon fertőzött idősotthon koronavírus beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a főváros saját forrásból végzett szűrésén - közölte szombaton a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Négy embernek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak. Az intézmény - a tiszti főorvossal egyeztetve - szigorú karanténszabályokat vezetett be. Hangsúlyozták: az intézményben is megtesznek mindent az előírásoknak megfelelően az idős emberekért és a járvány terjedésének megakadályozásáért.

A Rózsa utcai idősotthont is elérte a koronavírus-járvány: lakóinak 2/3-a fertőzött Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint Karácsony Gergely főpolgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába - miként a Pesti úti idősotthonba is - küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet.

A budapesti városvezetés szerint nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatnia a szűrést tiltó, azt "felesleges költségnek" minősítő álláspontot és el kell rendelnie az ország összes idősotthonának szűrését - írták.

A főváros folytatja az idősotthonban élők szűrését saját forrásból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.