A kormány által biztosított felhatalmazás alapján a húsvét hétfőn éjfélig tartó időszakra több vidéki városban is lezárták a népszerű kirándulóhelyeket, valamint szigorították az eddigi kijárási korlátozásokat. Vannak olyan települések , ahol a szájmaszk használatát is kötelezővé tették, az előírások betartását pedig szigorúbban ellenőrzik a hatóságok.

Zugló: Horváth csaba polgármester felszólította a zuglóiakat, hogy csak szükséges esetben hagyják el otthonaikat és ne látogatssák a parkokat a négynapos ünnep alatt.

Szombathely: Nemély András polgármester szigorította a sportliget, a parkerdő, a csónakázótó és az összes park használatát. lezárták az autóparkolókat, ezeket a területeket csak gyalogosan vagy kerékpárral közelíthetik meg a turisták a megfelelő távolságot betartva egymástól. A szájmaszk viseletét kötelezővé teszik közterületeken. Megtiltották a húsvéti időszakban a fagylalt árusítását, hogy ne legyen sorbanállás.

Csákvár: Illés Szabolcs polgármester megtiltotta a csákvári lakosoknak az egyéni szabadidős sporttevékenységeket, a szabadidő célú gyalogos közelekdést. A közterületeken 65 év felettiek nem tartózkodhatnak és a 65 év alattiak háromnál többen nem lehetnek együtt és szájmaszkot kell viselniük. Általános boltzárat is bevezettek, azaz csak az alapvető élelmiszereket árusító helyek, trafikok, gyóyszertárak, benzinkutak lehetnek nyitva.

corona karanténForrás: Shutterstock

Bicske: Bálint Istvánné polgármester lezáratta a város összes közparkját, közterületét.
Mór: fenyves Péter polgármester elrendelte a szájmaszk használatát a kereskedelmi létesítményekben. lezáratta a móri borutat a Csókakő közigazgatási határáig, a Látóhegyi út és tavak környezetét illetve a horgásztavakhoz vezető utakat.

Baranya megyében több kirándulóhelyet és települést zártak le a hosszúhétvégére

Dunaújváros: Pintér Tamás polgármester a húsvéti hétvégére a kijárási korlátozás szigprú betratását kérte a hatóságoktól elsősorban a város frekventált helyein.

Gárdony: Tóth istván polgármester lezáratta a velencei-tavi strandokat, a hatóságoktól pedig kérte a kijárási korlátozás szabályainak betratását.

Székesfehérvár: Cser-palkovics András polgármester elrendelte a közterületek hazsnálatának tilalmát az ünnepi hétvégére a 18 éven alattiaknak este 8 és reggel 6 óra között. Közterületeken kötelező a maszk használata. Háziállatot kizárólag a lakóhelytől számított ezer méteres körzeten belül, maximum 30 percig lehet sétáltatni, az egy háztartásban élők kivételével közterületen kizárólag egyedül, másoktól legalább tízméteres távolságot tartva lehet tartózkodni, sportolni pedig szintén a lakóhely ezer méteres körzetén belül szabad.

Nagykanizsa: Balogh László polgármester lezáratta a Csónakázó-tó parkolóit és az oda vezető utakat, az ott lakók, tulajdonosok, csak ellenőrzést követően mehetnek be a lezárt területre. 

Keszthely: Nagy Bálint polgármester a köztéri játszóterek használatán felül megtiltotta az egyéb, közterületen elhelyezett kültéri sporteszközök, valamint bármely szabadidős tevékenység végzésére szolgáló eszközök, berendezések használatát.

Kaposvár: Szita Károly polgármester arról rendelkezett, hogy a város népszerű kirándulóhelyén, a Desedánál nem nyithatnak ki a büfék, a tó toponári oldalán nem használható a strand melletti, valamint a csónakházhoz vezető parkoló, a kaposfüredi részen pedig nem látogatható a kilátó és a játszótér. A kaposvári Városligetben a futókört továbbra is igénybe vehetik a sportolni vágyók, a város valamennyi sportpályáját azonban lezárták.