Koronavírus: ezek a városok szigorítottak a kijárási korlátozáson Húsvét idejére

Forrás: Shutterstock -
korlátozás húsvét szigorítás koronavírus város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kormány által biztosított felhatalmazás alapján a húsvét hétfőn éjfélig tartó időszakra több vidéki városban is lezárták a népszerű kirándulóhelyeket, valamint szigorították az eddigi kijárási korlátozásokat. Vannak olyan települések , ahol a szájmaszk használatát is kötelezővé tették, az előírások betartását pedig szigorúbban ellenőrzik a hatóságok.

Zugló: Horváth csaba polgármester felszólította a zuglóiakat, hogy csak szükséges esetben hagyják el otthonaikat és ne látogatssák a parkokat a négynapos ünnep alatt.

Szombathely: Nemély András polgármester szigorította a sportliget, a parkerdő, a csónakázótó és az összes park használatát. lezárták az autóparkolókat, ezeket a területeket csak gyalogosan vagy kerékpárral közelíthetik meg a turisták a megfelelő távolságot betartva egymástól. A szájmaszk viseletét kötelezővé teszik közterületeken. Megtiltották a húsvéti időszakban a fagylalt árusítását, hogy ne legyen sorbanállás.

Csákvár: Illés Szabolcs polgármester megtiltotta a csákvári lakosoknak az egyéni szabadidős sporttevékenységeket, a szabadidő célú gyalogos közelekdést. A közterületeken 65 év felettiek nem tartózkodhatnak és a 65 év alattiak háromnál többen nem lehetnek együtt és szájmaszkot kell viselniük. Általános boltzárat is bevezettek, azaz csak az alapvető élelmiszereket árusító helyek, trafikok, gyóyszertárak, benzinkutak lehetnek nyitva.

corona karantén Forrás: Shutterstock

Bicske: Bálint Istvánné polgármester lezáratta a város összes közparkját, közterületét.
Mór: fenyves Péter polgármester elrendelte a szájmaszk használatát a kereskedelmi létesítményekben. lezáratta a móri borutat a Csókakő közigazgatási határáig, a Látóhegyi út és tavak környezetét illetve a horgásztavakhoz vezető utakat.

Baranya megyében több kirándulóhelyet és települést zártak le a hosszúhétvégére

Dunaújváros: Pintér Tamás polgármester a húsvéti hétvégére a kijárási korlátozás szigprú betratását kérte a hatóságoktól elsősorban a város frekventált helyein.

Gárdony: Tóth istván polgármester lezáratta a velencei-tavi strandokat, a hatóságoktól pedig kérte a kijárási korlátozás szabályainak betratását.

Székesfehérvár: Cser-palkovics András polgármester elrendelte a közterületek hazsnálatának tilalmát az ünnepi hétvégére a 18 éven alattiaknak este 8 és reggel 6 óra között. Közterületeken kötelező a maszk használata. Háziállatot kizárólag a lakóhelytől számított ezer méteres körzeten belül, maximum 30 percig lehet sétáltatni, az egy háztartásban élők kivételével közterületen kizárólag egyedül, másoktól legalább tízméteres távolságot tartva lehet tartózkodni, sportolni pedig szintén a lakóhely ezer méteres körzetén belül szabad.

Nagykanizsa: Balogh László polgármester lezáratta a Csónakázó-tó parkolóit és az oda vezető utakat, az ott lakók, tulajdonosok, csak ellenőrzést követően mehetnek be a lezárt területre.

Keszthely: Nagy Bálint polgármester a köztéri játszóterek használatán felül megtiltotta az egyéb, közterületen elhelyezett kültéri sporteszközök, valamint bármely szabadidős tevékenység végzésére szolgáló eszközök, berendezések használatát.

Kaposvár: Szita Károly polgármester arról rendelkezett, hogy a város népszerű kirándulóhelyén, a Desedánál nem nyithatnak ki a büfék, a tó toponári oldalán nem használható a strand melletti, valamint a csónakházhoz vezető parkoló, a kaposfüredi részen pedig nem látogatható a kilátó és a játszótér. A kaposvári Városligetben a futókört továbbra is igénybe vehetik a sportolni vágyók, a város valamennyi sportpályáját azonban lezárták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.