Szentendre bekeményített - Ez várja a húsvéti időszakban a kirándulni vágyókat

Forrás: Balázs Attila -
korlátozás Szentendre húsvét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak szentendrei kerékpárosok használhatják a húsvéti ünnepek alatt Pest megyei városban a Duna-parti kerékpárutat és bezárnak a belvárosi cukrászdák, lángossütők is - közölte a település önkormányzata szombaton az MTI-vel.

Azt írták: az autós forgalom korlátozására hozott korábbi rendelet nem hozott kellő eredményt, az autós turisták ugyan elkerülték a várost, de megtöbbszöröződött a kerékpáros-forgalom. A kerékpárosok kisebb nagyobb csoportokban jelentek meg a Duna-korzón, a belvárosban és felkeresték a nyitva tartó cukrászdákat, lángossütőket, ahol csoportosulások alakultak ki. Ezért tovább szigorítanak a korábbi korlátozásokon.

Szentendre bekeményített Forrás: Balázs Attila

Az önkormányzati rendelet szerint a városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál igazoltatások lesznek, a húsvéti ünnepek alatt csak azok használhatják az Duna-parti kerékpárutat - az Eurovelo 6 szentendrei szakaszát - akiknek lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén.
A nem szentendrei kerékpárosokat a 11-es útra terelik, ahol a kijelölt nyomvonalon kerülhetik el a belvárost - tették hozzá.
Fülöp Zsolt polgármester emellett az érintett üzletvezetőkkel egyeztetve úgy döntött, hogy vasárnaptól elrendeli a belvárosi cukrászdák és lángossütők bezárását a húsvéti ünnepekre. közlemény idézi a polgármestert, aki úgy fogalmazott: most mindannyiunk érdeke az izoláció, az elzárkózás, a társadalmi távolságtartás, akármilyen kellemetlen is ilyen szép tavaszi napokon.
A városvezetés arra kéri mindazokat, akiknek kedvelt hétvégi kirándulóhelye a város, hogy amíg a járvány el nem múlik, ne látogassanak Szentendrére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.