Koronavírus: újabb száz ember tesztje lett pozitív az amerikai repülőgép-hordozón

Forrás: Shutterstock -
repülőgép-hordozó pozitív koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb 103 esettel már 550-re emelkedett az amerikai repülőgép-hordozón a koronavírusos betegek száma.

A legénység újabb 103 tagjának fertőzöttségét mutatták ki a koronavírustesztek a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozó fedélzetén, és ezzel 550-re emelkedett a hajón talált pozitív esetek száma - közölte az amerikai haditengerészet a weboldalán szombaton.

A tájékoztatás szerint eddig a legénység 92 százalékát vizsgálták meg, és az 550 pozitív eredmény mellett 3673 tengerész tesztje lett negatív.

A legénység 3696 tagját már partra tették. Két nappal korábban még 400 volt a fertőzöttként diagnosztizált tengerészek száma.

A legénység 550 tagjának lett pozitív a tesztje Forrás: Shutterstock

A Guamnál állomásozó repülőgép-hordozó ügye miatt a héten lemondani kényszerült Thomas Modly, az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára, miután

hatalmas visszhangot váltott ki, hogy felmentette a hadihajó parancsnokát, Brett Crozier kapitányt és "ostobának" nevezte őt, amiért a sorozatos megbetegedések miatt drámai hangú levélben kért segítséget

a Theodore Roosevelt legénységének kimenekítéséhez.

Feletteseinek küldött üzenetében Crozier "határozott cselekvést" sürgetve azt kérte a Pentagontól, hogy a repülőgép-hordozó ötezer fős legénységéből négyezer embert evakuáljanak, mert többeknél diagnosztizálták az új típusú koronavírust - írja az MTI.

"Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket" - írta a kapitány. Levele az amerikai sajtóban is megjelent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.