Koronavírus: ingyen hitelhez juthatnak a gazdák

Forrás: MTI/Varga György -
mezőgazdaság járvány hitel koronavírus gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában - írja a koronavirus.gov.hu.

Az államtitkár hangsúlyozta, a legfontosabb a járványhelyzetben, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellelhetősége.
Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül.

Hozzátette, az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél

a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és teljesen - a tárca költségvetéséből - kamat-, illetve költségmentessé alakították a konstrukciót.

Kitért arra is, fontos az anyagi támogatás, de a legfontosabb, hogy az értékesítési lehetőségeket biztosítsák. Ezért figyelemre méltó a Nébih online piactere, ahol a termelők és a fogyasztók találkozhatnak.Hozzátette, arra biztatnak minden termelőt és fogyasztót, hogy keressék ezeket az online lehetőségeket, hiszen biztonságos felületet nyújtanak a kereskedésre.

Forrás: MTI/Varga György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.