Rengeteg ember tartaná titokban, ha koronavírusos lenne

betegség titkolózás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ahogy az egy felmérésből kiderült, az emberek negyede nem vallaná be, ha koronavírusos lenne. 

Különös eredményt mutatott a Ripost internetes kutatása, amely azt vizsgálta: hányan vállalnák fel, ha koronavírusos betegek lennének?

A válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek negyede még csak orvoshoz sem menne el, ha vírus-gyanúsnak érezné magát, inkább szép csendben átvészelné a betegséget.

Egyesek a többi ember véleményétől félnének, míg mások attól, hogy karanténba zárnák őket két hétre - pedig ez az egyetlen megoldás a fertőzés megfékezésére. Egy háziorvos azt is megerősítette, hogy sokan még akkor sem kérnek orvosi segítséget, ha már komolyabb tünetektől szenvednek:

"Sokan attól félnek, hogy mit szól a szomszéd, a lépcsőház, ha, mint a katasztrófafilmekben, kijön hozzá a mentő a maszkos emberekkel... Mások meg attól félnek, hogy kiderül, hogy pozitívak, és bent tartják őket a kórházban." - mondja.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A megkérdezett emberek (750 fő) 72%-a elmenne orvoshoz, ha koronavírus jeleit tapasztalná magán. A nemmel szavazók 13%-a a karanténtól félne, ezért nem menne orvoshoz. 9%-uk attól félne, hogy kiderül a betegségük, 6% pedig attól tartana, hogy mások megbélyegzik emiatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.