A koronavírus ritka szövődményébe halt bele egy 5 éves kislány, Skylar Herbert

Forrás: Shutterstock -
halál kislány Amerika koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos fejfájással kezdődött egy hónappal ezelőtt az ötéves kislány betegsége, de sajnos nem tudta legyőzni a kórt.

Az ötéves amerikai kislány betegsége körülbelül egy hónapja kezdődött, amikor súlyos fejfájás jelentkezett nála. Az orvos megvizsgálta, antibiotikumot kapott, és hazaküldték pihenni, de a fájdalma nem enyhült. „Egész éjjel sírt, azt mondta, a fejfájása nem szűnik" – mondta az édesanyja. Visszahívták az orvost, aki azt mondta, idő kell, hogy a gyógyszer hasson, de az anya nem nyugodott meg. Bevitték kislányukat a kórházba, ahol kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

Ötéves kislány hunyt el - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Ugyan hazaküldték, hogy otthon gyógyuljon, de a kis Skylar Herbert hamarosan visszakerült az intézménybe, mert légszomj és köhögés jelentkezett nála, rohamot is kapott. A gyermek az intenzív osztályra került, ahol lélegeztetőgépre kötötték, de már soha nem tért magához. Kiderült, hogy meningitis, vagyis agyhártyagyulladás alakult ki a kislánynál, valószínűleg a koronavírus ritka szövődményeként – írja a Mirror. A szülei döntöttek úgy az orvosokkal konzultálva, hogy lekapcsolják a gyermeket a lélegeztetőről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.