Koronavírus: Oroszországban többen fertőződtek meg, mint Kínában

Forrás: Shutterstock -
Oroszország járvány fertőzött koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oroszországban a hétfőn közölt adatok szerint 87 ezer fölé emelkedett a nyilvántartott koronavírusos esetek száma, ami több mint háromezerrel meghaladja a kínai fertőzések számát - írja az MTI.

Az elmúlt egy nap alatt az igazolt fertőzések száma 87147-re emelkedett Oroszországban. A járvány okozta halálozások száma 794-re, a gyógyulásoké pedig 7346-ra nőtt.

Koronavírus: Oroszországban többen fertőződtek meg, mint Kínában Forrás: Shutterstock

A legtöbb fertőzést a fővárosban (45351), Moszkva megyében (9708) és Szentpéterváron (3238) regisztrálták, csakúgy, mint a legtöbb halálesetet is (435, 71, 27). A fertőzöttek között van 394 terhes nő is, betegségük könnyű lefolyású. Oroszországban eddig több mint 3 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 139 ezer tesztet végeztek el.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Argumenti i Fakti című lapban hétfőn megjelent interjújában úgy vélekedett, hogy a járvány május közepére érheti el a tetőpontját Oroszországban, s a helyzet javulása júniusra várható.

Megítélése szerint ezt követően komoly erőfeszítéseket kell majd tenni az élet normalizálása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.