A férfiak immunrendszere rosszabbul reagál a koronavírusra

immunrendszer betegség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legfrissebb felmérésekből kiderült, hogy a férfiak szervezetére sokkal rosszabb hatással van a koronavírus, mint a nőkére. Hogy ennek mi az oka, arra az orvosszakértő válaszolt.

Dr. Breyer Helga, belgyógyász a Mokkában elmondta, a férfiak immunrendszere egészen máshogy reagál a betegségre, ugyanis az erősebbik nem estében gyakran alakul ki az úgynevezett citokin-vihar, ami az immunrendszer heves válasza a vírusra, ez okoz súlyos tüneteket. Emiatt a halálozási arány is magasabb, a világban az elhunytak 69 százaléka férfi.

A nemek immunrendszere közötti különbség egyszerűen evolúciós okokra vezethető vissza, hiszen a gyerek kihordása miatt a nőknek nagyobb védelemre van szüksége. Ezen kívül a kromoszómák is nagyban befolyásolják az immunrendszert. A szakértő elmondta, amikor már kialakul a súlyos állapot, női hormonokkal lehet kezelni az immunrendszer reakcióját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.