Kapás Boglárka felajánlotta a vérét, miután felépült a koronavírusból

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
Kapás Boglárka vérplazma koronavírus Kozma Dominik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megvizsgálják a koronavíruson átesett úszók vérét, Kapás Boglárka és társai ugyanis felajánlották a vérplazmájukat, hogy segíthessenek másokon.

A sportolóktól vért vesznek, majd megvizsgálják, jelen van-e benne az ellenanyag, ha igen, a vérplazmával megmenthetik a súlyos állapotban lévő betegeket. Ezáltal az is kiderül, van-e esély arra, hogy ők maguk megfertőződhetnek újra a vírussal. Hiszen nem egyértelmű, hogy aki átesett a betegségen, annak a szervezete termel is ellenanyagot.

Kapás Boglárka felajánlotta a vérplazmáját a koronavírus leküzdésére. Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Az még nem biztos, hogy minden úszó alkalmas lesz vérplazma adására, de valószínű, hogy többen segíteni tudnak majd a betegek kezelésében" – mondta a Borsnak az úszószövetség sajtósa, Csurka Gergely.
Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke is bízik abban, hogy a jó fizikai állapotban lévő sportolók ezzel hozzájárulhatnak valamennyire a vírus leküzdéséhez.
Tehát Kapás Boglárka és Kozma Dominik, valamint a birkózóktól a Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor biztosan ott lesznek a vérvételen, ők már teljesen tünetmentesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.