Családi háború tört ki II. Erzsébet végakarata miatt: változtatnia kellett

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson -
vagyon végrendelet II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő a hírek szerint újraírta végrendeletét. Kiderült, kinek mennyit szán a vagyonából. 

II. Erzsébet királynő végakarata állítólag komoly vitát váltott ki a családban, főleg, mikor kiderült, hogy valakire semmit nem hagy. Eredetileg úgy tervezte, hogy minden vagyona a férjére száll, de azt is tudja, hogy sem ő, sem Fülöp nem élnek örökké.

II. Erzsébet királynő újraírta végrendeletét Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson

"Azt pletykálják, hogy az egyik örökös rájött, hogy Erzsébet nem hagy rá semmit, és ez egyfajta családi háborút eredményezett" - mondta egy bennfentes.

A királynő úgy döntött hát, hogy új végrendeletet ír. 1,8 milliárd euróra (634 milliárd forintra) becsült vagyonát, beleértve nagy értékű ékszergyűjteményét és különböző ingatlanjait osztotta el újra családtagjai között.

Az ékszereit, amelyek értékét 600 millió euróra (211 milliárd forintra) teszik, Katalinra hagyja - írja a Bild alapján a Blikk. "Katalin mindent megtestesít, amit a királynő valaha akart Vilmos hercegnek egy feleségben" - mondta a neve elhallgatását kérő informátor.

Károly walesi herceg és annak felesége, Kamilla hercegné két magánbirtokot örököl majd. Harry és Meghan nem fognak sokat kapni a vagyonból: Erzsébet néhány gyűrűn kívül mindössze a windsori Frogmore Cottage rezidenciát hagyja rájuk.

Erzsébet másik fia, András herceg viszont alig kap valamit, ami nem is csoda botrányai után, ő azonban a híresztelések szerint nagyon dühös emiatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.