Egy szaktanár szerint nagyon könnyű volt a matek érettségi

matematika matek érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szaktanár állítása szerint évek óta nem volt ilyen könnyű a matematika érettségi. 

Az idei érettségi sok szempontból rendhagyó, hiszen a koronavírus-járvány olyan szempontok figyelembevételét eredményezte - például a távolságtartás, a maszk viselés vagy a fertőtlenítés -, melyekre korábban nem volt példa.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ám egy szaktanár állítja: nem csak ettől volt különleges az idei érettségi, hanem attól is, hogy igen könnyű feladatsort kaptak a diákok. Bár a feladatsor sok témakört lefed, a legtöbb kérdés könnyen megválaszolható - állítja egy matektanár.

"Az előző évekhez képest sok olyan feladat is van, amihez számolni sem kell - elég rajzolni vagy színezni" - írta meg az Eduline.

Az első feladatrész kitöltésére 45 perce van a tanulóknak, a szaktanár szerint ehhez nincs is szükség több időre. Ám azt is hozzátette: bizonyos részletek megtéveszthetik az érettségizőket, de azok, akik figyelmesen elolvassák a kérdéseket, sok pontot gyűjthetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.