Kórházi dolgozókat fenyegetett egy férfi, vádat emeltek ellene

Forrás: Shutterstock -
fenyegetés vád kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki egészségügyi dolgozókat utasítgatott és fenyegetett Veszprém megye egyik kórházában.

A Veszprém Megyei Főügyészség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a 47 éves férfi édesapját 2017 szeptemberétől 2019 februárjáig kezelték a megye egyik kórházában, ahol a férfi rendszeresen látogatta őt. Ezen alkalmakkor többször megfenyegette a nővéreket - többek között kirúgatásukat emlegette -, arra kényszerítve őket, hogy édesapja ápolására a többi beteg érdekeit háttérbe szorítva aránytalanul több időt fordítsanak. A nővérek, abban a tudatban, hogy befolyásos emberről van szó, tartottak az erőszakosan fellépő férfitól, aki többször azt is kikényszerítette, hogy hagyják ott azt a beteget, akivel éppen foglalkoztak, és édesapját lássák el azonnal.

Kórházi dolgozókat fenyegetett egy férfi, vádat emeltek ellene (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A férfi édesapját 2018 őszén addigi kórterméből a krónikus osztályra akarták áthelyezni, ekkor a vádlott a kórház igazgatóját is megfenyegette. Az apát végül nem vitték át a krónikus osztályra, hanem a beteg kórtermét alakították át krónikus kórteremmé.
Az ügyészség a férfit négyrendbeli, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.