Napos, meleg vasárnapot hidegfront követ

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap még marad a kellemes idő, de hétfő este hidegfront érkezik, a hőmérséklet helyenként 29 fokról 10-17 fokra csökken és záporokra, zivatarokra is számíthatunk.

Ma fátyol- és gomolyfelhők szűrik a napsütést. Zápor inkább csak az északi tájakon alakul ki. 23 és 29°C közé melegszik a levegő, nyárias időnk lesz. A délnyugati szél csak néha élénkül meg.

Hétfőn késő délutánig folytatódik a májusi nyár fátyolfelhők szűrte napsütéssel. Estétől aztán északnyugaton már záporok, zivatarok alakulnak ki, jelezvén a markáns hidegfront közeledtét.
Estig a délnyugati, estétől az északynugati szél fokozódhat viharossá. 21 és 29 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lesz a melegebb.

Kedden erős hidegfront alakítja időjárásunkat. Hajnalban délnyugaton sokfelé, máshol elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar. Napközben aztán csökken a felhőzet a sokfelé viharos északnyugati szél hatására. 12 és 17 fok közé esik vissza a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.