Pásztor Erzsi lányát félti, aki egy olasz idősotthonban dolgozik

Fotó: Polyák Attila - Origo -
idősek otthona koronavírus Pásztor Erzsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzasztóan aggódik lányáért Pásztor Erzsi, ugyanis Henriette egy olaszországi idősek otthonában dolgozik reggeltől estig. Ráadásul unokája is elveszítette Angliában a munkáját, és félő volt, hogy kint reked.

Nincsenek nyugodt napja a színésznőnek, minden este imádkozik szeretteiért, különösen lánya miatt aggódik. Henriette ugyanis Észak-Olaszországban dolgozik egy idősotthonban, ahol pszichiátriai eseteket gondoznak. Ráadásul az 53 éves nő szinte megállás nélkül dolgozik hónapok óta, és szerinte az olaszok borzasztó felelőtlenek a koronavírus tekintetében.

„A lányom nagyon felelőtlennek tartja az olasz hozzáállást, nem érdekli őket a korlátozások, a 400 eurós bírság, élik a dolce vitát, miközben még mindig több százával halnak naponta az emberek. Ebbe a földi pokolba került be a lányom, akiért mindennap imádkozom, mivel féltem, hogy elkapja ezt a rettenetes betegséget. Szerencsére nagyon előrelátó volt, és már a hivatalos korlátozások előtt két héttel lezáratta az intézményt, minimalizálta az ott dolgozók számát, de így sem úszták meg a vírust. Az egyik konyhásnőnek pozitív lett a tesztje, nem volt tünete, de azonnal karanténba kellett rakni és letesztelni mindenkit, mivel idős, pszichiátriai betegeket kezeltek. Most csináltak újabb tesztet, minden a legnagyobb rendben" - mesélte a Borsnak.

Pásztor Erzsi nagyon aggódik lánya egészségéért. Fotó: Polyák Attila - Origo

Ráadásul unokája pedig elveszítette Angliában a munkáját, és félő volt kint reked bevétel nélkül. Szerencsére már ő is Olaszországban van édesanyjával.
Pásztor Erzsi nagyon reméli, hogy hamarosan véget ér ez a rémálom:
„Úgy volt, hogy az öcsém hetvenedik születésnapján augusztusban összegyűlünk, és újra láthatom őket, de ez már csak ábránd marad.

Szeretném még az életemben magamhoz ölelni a lányomat, remélem, minél hamarabb vége ennek a pokoli járványnak"

A színésznőnek jelenleg a keresztlánya segít, minden héten elvégzi helyette a bevásárlást, hogy ne kelljen kimozdulnia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.