Koronavírus: az új vakcina eddig száz százalékos sikert hozott a teszteken

Forrás: Thinkstock -
vakcina járvány ellenszer oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ellenszert fejlesztő kaliforniai cég most jelentette be, hogy a tesztek pozitív eredményeit látva komoly reményeket fűznek a vegyülethez.

A Sorrento Therapeutics egy kis kaliforniai biotechnológiai cég, aminek részvényeinek értéke hirtelen 150 százalékot ugrott. A hirtelen növekedés annak köszönhető, hogy bejelentették:

olyan antigénekkel kísérleteznek a koronavírus ellen, amelyek a kísérletek során száz százalékban hatékonynak minősültek.

A szer azt akadályozza meg, hogy a vírus bejusson az egészséges sejtekbe eddig mindegyik próbánál működött. Reményeik szerint

az antitest a fertőzés korai szakaszában lesz alkalmazható, vagy azoknál a személyeknél, akik a fertőzés fokozott veszélyének vannak kitéve.

A Covi-Shield nevű koktél első alkotóeleme lehet az STI-1499 antitest, de a várakozások szerint önálló kezelésként is megállja majd a helyét - írta a portfolio.hu.

A kifejlesztett szer megvédi a sejteket a vírus támadásától. Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.