Újabb visszaélés a Semmelweis Egyetem nevével: most éppen egy hamis szívgyógyszert reklámoznak vele. 

A Semmelweis Egyetem hivatalos Facebook oldalán jelent meg nemrég egy közlemény, amelyben a visszaélés részleteiről lehet olvasni, illetve a biztonságos gyógyszervásárláshoz szükséges tippek és tudnivalók is: 

"Ismét visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével. Most olyan szert reklámoznak az intézmény egyik klinikájára hivatkozva, mely azt ígéri, hogy megtisztítja az ereket, és ezzel teljesen rendbe hozza a szív- és érrendszert. Az online felületen elérhető cikk hamisan azt a látszatot kelti, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki és valótlan álinterjút közöl egy professzorral, akit szintén hamisan a klinika munkatársának, kardiológiai osztálya vezetőjének állít be.

A Semmelweis Egyetem a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók."

 Sajnos ez már nem az első alkalom, hogy visszaéltek az egyetem nevével, korábban egy olyan szert reklámoztak vele, mely a prosztatagyulladás, illetve a prosztata-megnagyobbodás szinte teljes gyógyulását ígéri.