Ördögűzés: Égési sérülések és ütésnyomok fedték a halott lány testét

halál Algéria ördögűzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő és ijesztő dolog történt nemrég Algériában: egy 10 éves kislány hunyt el, miután részt vett egy ördögűzésen. 

Mint kiderült, a nem mindennapi eseményre a lány otthonában került sor Guelma városában, innen vitték kórházba a mentők. A 28 éves "gyógyítót", aki a szertartást vezette, letartóztatták, miután az ügyész elrendelte a lány testének boncolását, és igen komoly a gyanú, hogy aaz ördögűzést végrehajtó férfi nem Allah nevében közvetített üzeneteket, hanem

egyszerűen halálra verte a védtelen gyermeket.

ördögűzés, iszlám, Forrás: Ramzi Boudina/Reuters

A ruqya néven elterjedt vallási rituálék még a mai napig nagyon népszerűek az iszlámban. Ilyen például a démon és/vagy ördögűzés, amelyeknek helye van a vallásjogban. Ám a páciens brutális bántalmazása nem tartozik az elfogadott tevékenységek közé. Éppen ezért a lány esete Algériában a közösségi médiában is óriási port kavart, a legtöbben kínzásra és gyilkosságra voksolnak, sem mint valódi ördögűzésre - írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.