Latinovits Zoltán színész öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába telt már el rengeteg év, sokan még mindig nem képesek feldolgozni, hogy Latinovits Zoltán végzett magával. 

Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész 1976. június 4-én lett öngyilkos, amikor kiugrott egy vonat elé házától nem messze. A mozdonyvezetőt azóta is kísértik a történtek. Egy interjúban őszintén mesélt az érzéseiről.

Noha a hivatalos álláspont szerint Zoltán öngyilkos lett, a szerettei nem hisznek ebben. Véleményük szerint ugyanis Latinovitsra egyáltalán nem volt jellemző a depresszív hajlam. Baló Júlia most a közösségi oldalán tett közzé új információt a színészóriás tragikus halálának kapcsán:

(...) A legtöbbet – egy éven át – Latinovits Zoltánnal beszélgettem. Sokszor kora délutántól éjfélig hallgattam őt , néha közbe-közbe szólva. Tavasszal is, határozottan gyógyulni akart: zavarta, méltatlannak érezte, hogy a napi, maréknyi nyugtató, altató, antidepresszáns miatt emlékezetkihagyás fenyegeti fellépéskor ("Nem emlékszem a szövegekre!"), s úgy döntött: leáll a gyógyszerekről. Ezt önkéntesen tehette, orvosi jóváhagyás-, ellenőrzés nélkül; nem számolva azzal, hogy egyik napról a másikra nem lehet ezekkel az orvosságokkal leállni, csakis fokozatosan szabad. Ezzel a radikális megoldással ugyanis, éppen az ellenkező hatást érhette el szervezetében, idegrendszerével, tudatában: a legrosszabb állapotába kerülhetett - a hirtelen megvonás miatt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.