Egy kerti WC miatt nem örökölhette a telket Szilágyi István özvegye

Forrás: Tények -
telek Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész özvegye elárulta, volt egy különleges telkük egy dunai szigeten, mivel anno kifejezetten jómódúak voltak. Ám sajnos ebből már semmilyen haszna nem lehet.

A Szürkő-szigetet a Dunán anno Dr. Petrik Béla szabómester vásárolta meg még 1956-ban, sok évig remeteként élt ott, majd elkezdett víkend házakat építeni rajta, ezeket a területeket rendben tartásért cserébe kiadta, általa válogatott embereknek. Csakis jómódúak közül válogatott, köztük volt Szilágyi István is.

Szilágyi István özvegye nem örökölhette a bérleti jogot a dunai telekre. Forrás: Tények

A helyi önkormányzat jogi képviselője a Ripostnak elárulta:
„Szilágyi István valóban rendelkezett bérleti joggal a szigeten, de itt különleges jogviszonyok vannak, hiszen kormányrendelet szabályozza, hogy minden magyarországi sziget az állam tulajdona. Ennél fogva a bérleti jog nem örökölhető, csak abban az esetben, ha a területen áll bármilyen felépítmény. Mivel a művész úr telkén egykor álló kabinszerű épület már évek óta összedőlt, így a terület visszaszállt az államra, vagyis nem értékesíthető a bérleti jog"
Dr. Horváth P. András azt is elmondta, ha például csak egy kerti WC lett volna rajta, ez a probléma már nem állna fenn, és Jolika néni értékesíthette volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.