Megszökött az állatkertből egy óriáspanda Koppenhágában

Forrás: Imaginechina via AFP/Li Yong/Li Yong -
panda állatkert Szökés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy meglepetés érte a koppenhágai állatkert dolgozóit, a Hszing Er nevű óriáspanda ugyanis kiszökött kifutójából. Szerencsére ez még nyitás előtt történt, így időben vissza tudták vinni a helyére az állatot.

A hétéves hím az állatkert új Pandaházából szökött meg, a biztonsági kamerák felvétele szerint felmászott egy elektromos vezetékeket tartó fémpóznára, és onnan jutott át a kertbe.

Ezután sétált egy kicsit a park területén, majd a dolgozóknak sikerült elkábítaniuk, és visszavinni a helyére – írta meg az Independent.

Az óriáspandát a szökés után elkábították, és visszavitték a kifutóra. Forrás: Imaginechina via AFP/Li Yong/Li Yong

Az eset után úgy döntöttek, megerősítik a biztonságot a Pandaház területén. Az állatkertbe a délnyugat-kínai Csengtuból érkeztek a pandák, a házat 2019-ben adták át. Peking diplomáciai ajándékként ad kölcsön más állatkerteknek pandákat, ám az állatok a 15 éves kölcsönidőszak alatt is Kína tulajdonába tartoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.