Nem tudták átütemezni a villamossínek felújítását a karantén idejére

Fotó: Polyak Attila - Origo -
felújítás BKK tömegközelkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már minden nyáron megszokhattuk, hogy indulnak a nagy munkálatok a BKK-nál, ilyenkor szokták felújítani a villamossíneket, ami még a kisebb forgalomban is nagy fennakadásokat tud okozni. De vajon ezeket a munkálatokat idén miért nem a karantén ideje alatt végezték el, hogy megússzuk ezt? A BKK elárulta az okát.

Idén nyárom ismét több villamossín kerül felújításra, ami azt eredményezni, hogy pótlóbuszok lepik el az utakat Budapesten. A 4-es és a 6-os villamos vonalán már megszokhattuk, hogy minden évben számíthatunk ilyen munkálatokra, ehhez jön még a 2-es, a 3-as, a 62-es és a 69-es villamosok útvonala is.

A 4-6-os villamos vonala ismét felújításra kerül a nyáron. Fotó: Polyak Attila - Origo

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon ezeket miért nem végezték el a karantén ideje alatt, hiszen akkor gyakorlatilag üresek voltak az utak.
A BKK a Ripostnak elmondta az okát:
„A pótlásokkal, forgalomkorlátozással járó építési munkálatokat általánosan a nyári, kevésbé forgalmas időszakra ütemezik. Egy-egy, a nagykörútihoz, vagy a Haller utcaihoz hasonló felújítás, vágányépítés több hónapos előkészítő munkát, koordinációt, felkészülést igényel, beleértve számos közbeszerzési eljárás lebonyolítását is, ezek ütemezése nem módosítható egyik napról a másikra.

Ugyanakkor társaságunk vizsgálta annak a lehetőségeit, miként lehetne az utasszám jelentős visszaesésére való tekintettel átütemezni a jelentős közlekedési változásokkal járó beruházásokat. A veszélyhelyzettel kapcsolatos bizonytalanságok, folyamatos változások miatt azonban végül nem volt lehetőség arra, hogy időben jobban tagoljuk a felújítások elkezdését"

- nyilatkozta a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs osztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.