Nem használhatta mobilját, ezért megverte tanárát egy vizsgázó diák

Forrás: Shutterstock -
erőszak tanárverés diák Horváth László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vizsgán esett neki tanárának egy diák Hajdúhadházán, többször megrúgta a felsőtestét. Állítólag mindezt azért, mert a vizsgáztató figyelmeztette, hogy ne használja a mobiltelefonját.

Horváth László, politikus a közösségi oldalán mondta el, hogy néhány napja egy vizsgáztató tanárt vert meg az egyik diák Hajdúhadházán. Az oka az volt, hogy a tanár rászólt, hogy ne használjon telefont a vizsga alatt. A diák többször felsőtesten rúgta az oktatóját, majd egy székkel fenyegette.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

„Ez az elfogadhatatlan eset bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, és indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az Országgyűlés elé terjesztett, melyeknek célja az iskolai erőszak felszámolása" – mondta el Horváth László.
Szerinte van olyan eset, amikor már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors és hatékony közbelépésre van szükség.
Hozzátette, a diák többször is rátámadt már a tanáraira, eddig életkora miatt nem került sor a komolyabb felelősségre vonásra. Horváth László úgy véli, a történtek is azt bizonyítják, hogy szükség van a büntethetőségi korhatár leszállításra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.