Elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Forrás: Shutterstock -
halál olimpiai bajnok Kárpáti György vízilabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Ő volt minden idők legfiatalabb magyar vízilabdázó olimpiai bajnoka.

Életének 85. évében elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. Halálának okáról egyelőre nem tettek közzé tájékoztatást.

Elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója Forrás: Shutterstock

Kárpáti György 1945-ben kezdett el úszni a Ferencvárosi TC csapatában, az úszás mellett vízilabdázott is, és végül ennél a sportnál maradt. 1952-ben, tizenhét évesen lett a válogatott tagja, ugyanebben az évben olimpiai aranyat szerzett, a csapat legfiatalabb tagja volt. 1954-ben szerezte meg első Európa-bajnoki aranyát, majd a melbourne-i vízilabdatornán sikerült újra olimpiai aranyat szereznie. 162-szer szerepelt a magyar válogatott színeiben és ötszörös magyar bajnok volt a Fradival vízilabdában - írja a Wikipedia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.