Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda Benedek Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas gyászoló tömeg gyűlt össze csütörtökön este a Hajós Alfréd Sportuszodánál, hogy megemlékezzenek Benedek Tiborról. 

Életének 48. évében, június 18-án, csütörtökön hajnalban, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Családja, barátai, hírességek és civilek gyászolják: az egész országot megrendítette a halálhíre.

Csürtörtökön este a Hajós Alfréd Sportuszodánál, ahol este 21 órától gyertyagyújtással emlékeztek meg róla.

Fotó: Csudai Sándor - Origo
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fotó: Csudai Sándor - Origo
Gyertyás, csendes megemlékezés a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt Benedek Tibor emlékére. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE este kilenc órára hirdette meg a megemlékezést a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál. A főbejárat előtt egy óriási és több kisebb fotót helyeztek el az ötkarikás sikerei mellett világ- és Európa-bajnok klasszisról, az érkező szurkolók, barátok, sporttársak pedig sorban állva várakoztak, hogy egy-egy gyertyát, vagy szál virágot elhelyezhessenek.

A meghirdetett időpontnál már jóval korábban több százan voltak a létesítménynél, a Margit hídon pedig óriási tömeg sétált a sziget bejárata felé. Kilenc óra után már több ezren álltak sorba, hogy búcsút vegyenek Benedek Tibortól, gyakorlatilag a Margitsziget bejáratáig kígyózott a sor. A csendes megemlékezésre még este tíz óra után is rengetegen érkeztek.
Az eseményen számos korábbi csapattárs, edző, klubvezető, játékos mellett többek között gyertyát gyújtott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség kétszeres olimpiai bajnok elnöke, Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is.

Még több képet a megemlékezésről IDEkattintva találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.