Gáspár Beát is megbüntették a tavalyi bátonyterenyei karambol miatt

Karambol baleset gyorshajtás Gáspár Bea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárult a nyomozás a Gáspár család tavaly novemberi autóbalesetének ügyében. Beáék nagyon meglepődtek, amikor kézhez kapták a határozatot...

"Azt hittem, rosszul leszek, amikor megláttam, hogy még nekem kell fizetnem"

– kezdte a Blikknek Bea.

"Engem büntettek meg és kapok figyelmeztetést, és még nekem kell 65 651 forintot fizetnem! Engem, aki semmi rosszat nem csinált, sőt annak köszönhetően nem lett nagyobb baj, hogy észnél voltam és gyorsan reagáltam"

– fakadt ki Bea, aki az autót vezette.

Gáspár Bea, Facebook

Ahogy azt mi is megírtuk tavaly novemberben, Bea, Győző és kisebbik lányuk, Virág a 21-es főúton szenvedtek balesetet, amikor egy másik autós az egyirányú úton szemben hajtott velük. A koccanást nem tudták elkerülni, a másik sofőr súlyosan megsérült, Győzőék könnyebb sérülésekkel megúszták az ütközést, ám luxusautójuk totálkáros lett. A nyomozás során arra jutottak, hogy a másik autó sofőrje figyelmetlen volt, ezért hajtott fel az út rossz oldalára.

"Bár ott van feketén-fehéren a határozatban, hogy én mindent jól csináltam, és a jó reakciómnak köszönhető, hogy időben tudtam fékezni meg lehúzódni, mégis arra jutott a nyomozó hatóság, hogy én is hibáztam"

– folytatta Bea. A határozat szerint Bea túllépte az adott útszakaszra megengedett legnagyobb sebességet, de a baleset akkor is bekövetkezett volna, ha betartja a sebességkorlátot.

"Kifogással élünk az ügyben, mert álláspontunk szerint a szakértői vélemény nem pontos. Cáfoljuk a másik sofőr vallomását is, mert azt nem támasztja alá a szakértői vélemény. Valamint azt is vitatjuk, hogy azon a szakaszon mekkora a megengedett sebesség"– mondta dr. Erdei Zoltán, a Gáspár család ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.