Szén-dioxid szivárog egy vasúti kocsiból a Vas megyei Boba vasútállomásán

Forrás: AFP/Bertrand Guay -
Vas megye szén-dioxid Boba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Cseppfolyós szén-dioxid szivárog egy tehervonat egyik tartálykocsijából a bobai vasútállomáson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel vasárnap.

A műszaki mentést a sárvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint az egyházashetyei és a kamondi önkéntes tűzoltók végzik. A katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották az esethez. A munkálatok idejére száz méteres sugarú körzetben biztonsági zónát jelöltek ki. Az egységek a rendőrséggel közösen kimenekítik a közeli ingatlanok lakóit.

Illusztráció. Forrás: AFP/Bertrand Guay

Frissítés: Visszatérhettek lakásukba Boba község vasútállomásának közelében azok az emberek, akiknek vasárnap reggel azért kellett egy időre elhagyniuk az otthonukat. A tűzoltók és a rendőrök egy közeli utcából - ahol 38-an élnek - három ingatlanból hat embert menekítettek ki, a lakók fél óra múlva visszatérhettek otthonukba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.