Benedek Tibor halála előtt családja után kutatott Erdélyben

Forrás: UVSE/Facebook -
családfakutatás Erdély Benedek Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly decemberben járt Erdélyben Benedek Tibor, hogy családfája után kutasson. Az egykori vízilabdás akkor már nem volt jól, de az idilli környezetben egy kis megnyugvásra lelt.

Benedek Tibor két évig küzdött súlyos betegségével, de sajnos nem tudta legyőzni a halálos kórt. Az egykori vízilabdás ugyan már nem volt jó egészségügyi állapotban, de tavaly decemberben úgy döntött, Erdélybe utazik, hogy felkutassa családfáját.

Egy sportoló barátja ismertette meg őt Varga Péter Ákossal, aki ott élt, így tudott neki segíteni.
„Egy közös vízilabdás barátunk javasolta, hogy keressen meg, segítek felkutatni a családja székely vonalát. Itt nincsenek szomszédok, csak állatok, természet, csend.

Tibor már beteg volt, itt megnyugvást kapott. Szenvedő embernek ismertem meg, harcot vívott.

Ezt meglátom, három évig voltam a feleségem mellett a kórházban, eltemettem őt és a fiaimat is. Minden harc megerősít. Ilyen dolgokról beszélgettünk, de arról nem, hogy mi az ő betegsége" – mesélte a férfi a Borsnak.

Benedek Tibor meg akarta ismerni családfáját. Forrás: UVSE/Facebook

Ákos szerint érezhető volt, hogy Benedek Tibor egyedüllétre, pihenésre vágyik, Erdély pedig erre tökéletes volt.

„Amit itt lehet kapni, az a megnyugvás. Az embernek szüksége van arra, hogy megpihenjen. Elment a misékre, de sehol nem ismerték fel, mert olyan sapkája volt, ami eltakarja az arcát. Advent volt, az első vasárnap, amikor megérkezett.

Szépen fel volt díszítve az ünnepi asztal, ő beült az öt gyermekem mellé, és közös imádkoztunk, meggyújtottuk a gyertyát. Azt mondta sosem látott ennyi havat. Szinte itta a szavainkat, ahogy köszönünk, hogy egészséget kívánunk. Nem evett velünk, mert Ocfalván kezdődött a szentmise, oda akart érni. Az ő harca volt, el akart vonulni" – mondta Varga Péter Ákos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.