Összeütközött három autó az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Tatabánya közelében - közölte a katasztrófavédelem szombat reggel az MTI-vel.

Hárm autó ütközött össze az M1-es autópályán Tatabánya közelében. Az egyik járműbe egy, egy másikba pedig két ember szorult. Őket a műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók szabadítják ki. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett - tették hozzá.

Három autó ütközött össze - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Az Útinform azt közölte, a baleset az "átterelt" szakaszon történt; az átterelt sávot a 64-es kilométernél lezárták. 

A police.hu-ra feltett rendőrségi közlemény szerint a baleset úgy történt, hogy egy személygépkocsi közlekedett a főváros felől Győr irányába, amikor áttért a szemközti sávba, ahol a sáváthúzás miatt, a szemből érkező járművel ütközött.
A vétlen sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főváros irányából érkező forgalmat Tabánya-Óvárosnál terelik le az 1-es számú főútra.
Az ellenkező irányban is csak egy sáv járható, több kilométeres a torlódás.Az Útinform tájékoztatása szerint két másik baleset is történt Herceghalom térségében, az egyik az M1-es autópályán szintén Győr felé a 26. kilométernél, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött, a másik pedig az 1-es főúton, a 23-as kilométernél, ott két személyautó ütközött össze. A fél útpályát lezárták.