Időjárás: hétvégén strandidő lesz, hétfőn érkezik a hidegfront

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Vvvita -
hidegfront időjárás strandidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén nyári hőség lesz, hétfőn viszont érkezik a hidegfront. 

Vasárnap

Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Délután zápor, zivatar inkább csak ÉNy-on és ÉK-en alakul ki. A DNy-i szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. 28 és 33 fok közötti hőség lesz.

Hétvégén igazi strandidő lesz Forrás: Getty Images/iStockphoto/Vvvita

Hétfő

Délelőtt még több órára kisüt a nap, majd déltől ÉNy elől - egy hidegfront hatására - erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél este viharossá fokozódhat. A maximum még 30 fok körül alakul, majd a front érkeztével hirtelen csökken.

Kedd

A front mögött szikrázó napsütésre, pár fokkal frissebb időre van kilátás. Csapadék már nem lesz. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet - átmenetileg megszűnik a hőség.

Szerda és csütörtök

Újra erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a 30 fok körüli kánikula. Sok napsütés valószínű, csak helyi zápor, zivatar adhat felfrissülést - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.