Pintér Richárd nem törődik bele az ítéletbe, harcbaszáll a szabadságáért. 

A bíróság álláspontja szerint egy motoros banda 6 pénzszállító autót rabolt ki 2010-2011 között. A csapat kivárta a megfelelő pillanatot, leütötte áldozatát, és megszerezte a fémkazettát, amely a pénzt tartalmazta. 

Pintér Richárd az incidensekért 14 év börtönbüntetést kapott első fokon, melyhez nagyban hozzájárult egykori szerelmének vallomása. B.M. határozottan a férfi ellen vallott, pedig eleinte nagyon szépen indult a kapcsolatuk. Richárd még házat is vett, melyet a korábbi szépségkirálynő nevére íratott, ám a viszonyuk romlani kezdett, majd a rablások idején célkeresztbe került a nő is, mint lehetséges elkövető, ám később már csak tanúként hallgatták ki. 

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A nyomozás azonban elakadt, ezért a rendőrség 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Ekkor jelent meg B.M. jelenlegi élettársa, aki értékes információkkal szolgált, és fel is markolta a szép kerek összeget. Richárd azonban nem adja fel, továbbra is állítja, hogy ártatlan, és tovább harcol az igazáért. 

"Richárd édesapja keresett meg minket, hogy próbáljunk meg segíteni a fián, aki szerinte ártatlanul ül börtönben. Dr. Nagy Lajos jogász úrral átnéztük a papírokat, és úgy gondoljuk, valóban rengeteg kérdőjel és megválaszolatlan kérdés sorjázik az iratokban. Hogy mást ne mondjak: a volt szépségkirálynő ellen hamis tanúzás miatt két éve eljárás folyik! Véleményünk szerint a perújítás megalapozott lehet, ezért azt kérvényezni fogjuk" - mondta a Blikknek Vidák Aladár, A Reménytelen Ügyek Harca elnevezésű jogvédő egyesület elnöke.